Happy Index – De snelle gids

 

Ervaring van klanten: 07.03.2023

Happy Index is de oorspronkelijke index die wordt gebruikt bij de rapportage van de resultaten van HappyOrNot-onderzoeken. Het is de perfecte aanvulling op de oorspronkelijke vier Smileys die worden gebruikt om de klantervaring te meten en te verbeteren.

Waarvoor wordt de Happy Index gebruikt?

De Happy Index wordt gewoonlijk gebruikt om de tevredenheid van klanten te meten; hetzij in het algemeen, hetzij over een specifiek onderwerp onmiddellijk na de ervaring. De indexwaarde kan worden gebruikt om de resultaten van verschillende tijdsperioden en locaties met elkaar te vergelijken. Het mooie is, dat er veel datapunten en dus benchmarks van de Happy Index zijn. Inmiddels meer dan 1,7 miljard, om precies te zijn. Een goed voorbeeld van wanneer u de Happy Index kunt gebruiken, is wanneer u de algemene perceptie van uw klanten over uw bedrijf wilt meten om te begrijpen of uw bedrijf aan de verwachtingen van de klant heeft voldaan.

 

Hoe wordt de index berekend?

De Happy Index kan variëren van 0 tot 100. De index wordt berekend met een formule die een verschillend gewicht geeft aan de groene, lichtgroene, lichtrode en rode Smileys om de index te meten.

Nu vraagt u zich misschien af waarom er slechts 4 antwoordmogelijkheden zijn. Wij hebben onze vier Smileys en de Happy Index oorspronkelijk zo ontwikkeld dat ze optimaal geschikt zijn om meningen te registreren over diensten en producten die de gebruiker net heeft gebruikt. Omdat mensen niet neutraal kunnen zijn, is het ideaal om specifieke meningen van gebruikers te ontvangen.

De Happy Index is een voorbeeld van een Likert-schaal. Likert-schalen kunnen worden gebruikt om iemands houding te meten door te meten in hoeverre hij het eens of oneens is met een bepaalde vraag of stelling, waardoor het de perfecte manier is om gerichte meningen over een bepaald onderwerp te verzamelen.

 

Wilt u meer weten over onze gegevens? Bekijk onze Analytics-pagina.

 

Vertaald door:Feedbacksmiley.nl

Bron: https://www.happy-or-not.com/en/insights/blog/happy-index-the-quick-guide/